søndag 20. juli 2008

Sjekking.

Sjekking. Her vil sjekking og flørt behandles overlappende. Jeg mener begge, men bruker bare begrepet sjekking.

Som enkeltindivid i en populasjon hvor matdriften stort sett er tilfredsstilt, blir man ofte utsatt for andres (og egen) sexdrift, eller forplantningslyst om du vil. På vei inn på nattbussen i natt, brølte noen til meg. "DU, DU DER! KOM HIT" Er det noen som krangler nå, tenker jeg, og ser utover Olav Trygvassons gate med et mysende og nærsynt blikk, før det brøles igjen. "JA, DU JA, MED DEN RØDE VESKA, KOM HIT!" Jeg må si at nysgjerrigheten min fristet meg til å miste nattbussen for å se hvem som så gjerne ville ha tak i meg, men på samme tid fant jeg brølesjekkingen noe skremmende, og tok bussen hjem.

Brøle-sjekkeren er en helt ny sjekker for meg. Tidligere har jeg møtt ekkel-sjekkeren. Nå tenker du kanskje at mange gutter som sjekker i fylla er ekle. Sant nok. Men her snakker jeg mer i retning av sjekkemetoder, og da er det å spille på det ekle og heslige en av dem. Jeg har brukt dem selv, dog med den erfaringen at det fungerer best om du vil bli kvitt noen, framfor å tiltrekke deg noen. Ekkel-sjekkeren møtte jeg i form av en dreadsbefengt gutt med piercing. "Æ vedde på at du e forelska i mæ". Meg: "Ja, så klart, æ elske alle.". Han: "Da æ våkna i natt hadd æ snørr i hele trynet." Meg: "Uffda." Av en eller annen grunn faller jeg litt for ekkelsjekkerne, det er noe med denne ekkelheten og åpenheten rundt dem som fascinerer meg. Jeg liker dem i alle fall bedre enn gutter som blir tomatrøde bare noen sier " mensen".

Så har du enig-sjekkeren. Han snakker deg etter munnen og har veldig politisk korrekte meninger om alt og alle. Disse menneskene er gjerne i utgangspunktet uinteressante, og blir ikke mer spennende når du merker den dårlig skjulte agendaen deres. Det er de som gnåler i vei om hvor fælt det er med sex-trakassering og at feminisme er bra og at de synes du er spesiell og at de ikke ser på kvinner som objekt, mens de stirrer på puppene dine i stedet for fjeset ditt. Enig-sjekkeren har mye til felles med bullshit-sjekkeren, men enig-sjekkeren kan i motsetning til bullshit-sjekkeren (som bare snakker nettopp det) ha et og annet sympatisk ved seg. Enig-sjekkeren er vanligvis bare feig, og satser derfor på enigsjekkemetoden. Bullshit-sjekkeren er lat.

Fjase-sjekkeren. Fjase-sjekkeren trenger en motspiller for å få det til, altså den som blir sjekket opp, eller den som sjekker tilbake. Ellers blir det bare rart. Jeg er en fjase-sjekker av og til. Fjase-sjekkeren later som han bare tuller når han sjekker deg opp. (sa noen feig i stad?) En måte å fjasesjekke på kan være å sende hverandre overdrevne og åpenlyse obskøne tegn tvers over rommet eller f.eks komme med superteite sjekkereplikker hver gang du treffer personen. Det er en fordel å kjenne personen, da slike ting ellers lett blir misforstått. Her er å være på en viss bølgelengde også et greit triks. Jeg tror fjase-sjekking fungerer best til nettopp fjas mellom to venner/bekjente. Jeg valgt en gang å ta det videre, og har dårlig erfaring med deg. Flere speilegg vil vi ikke ha i år. Jeg sitter igjen med en fyr som jeg til envher tid forsøker å unngå på byen og andre steder. Klærne hans passet visst ikke så godt på gulvet mitt likevel. Nei da snakker vi IKKE noe mer om det.

Jeg er helt ferdig med det der.
Helt. Jada, jeg gir faen sjø. Det er derfor jeg blogger det. ÆÆÆH, teksten min skal IKKE, jeg gjentar IKKE handle om speilegg og sånt.

Det fins mange flere typer sjekkere, og jeg orket ikke behandle alle her, men jeg gjerne høre fra andre, om dere har noen sjekke-typer å dele med meg.

7 kommentarer:

Engeline sa...

Haikerens guide i sjekkeuniverset. Du er glimrende, som alltid.

Nå er min erfaring med samtlige av sjekketypene du skisseerer noe begrenset, (vi har snakket om førtiåringene før) men jeg kjenner da igjen én type: enigsjekkeren. Jeg har truffet den PK, forståelsesfulle, dype typen, om ikke akkurat på utesteder, og jeg kjenner igjen fremgangsmønsteret. Det er bare det at hos meg fungerer faktisk enigheten deres, i hvert fall bedre enn de fleste andre taktikker. Om de er PK, slipper jeg i alle fall å skulle ta av meg feministbrillene og leke blind, og hvis de bryter regler og er teite, har vi et felles teorigrunnlag som jeg kan argumentere utfra, jeg slipper å begynne på skratsj. "nei, full kvinnefrigjøring er IKKE oppnådd enda, og nei, muslimene er IKKE i ferd med å overta landet vårt."
Ja, det finnes de sleipe blant dem, og ja, det finnes de kjedelige, feige, men finner en ikke disse blant alle typene? En merker jo fort om enigsjekkeren viser deg litt av den respekten du fortjener, og gjør han ikke det er han uinteressant. Men for mitt vedkommende er det oppførselen, og ikke sjekketriksene, som maler neonlys i bakhodet mitt.

Jeg fikk så lyst til å kverulere litt.

Anonym sa...

HIHI, ja, dette er ikke en seriøs guide, så det må du bare gjøre. Det er helt greit å være enig, men man merker fort forskjellen på dem som virkelig mener det, og dem som bare er "enigsjekker". Heldigvis. Tror jeg da.

Engeline sa...

aaah:) så du plasserere dem ikke i samme boks?

da er vi enige.

Sigrun sa...

Jeg tenker på, eller snarere opplever, flørt og sjekking som to ulike ting.
I sjekking er hensikten klar, og den er kalkulerende.
Flørten, derimot, opplever jeg mer som erotisk eller romantisk lek for lekens egen skyld, og der hensikten ikke er definert på forhånd.

Sunniva sa...

Tror nok det ja, Ellinor.

Sigrun: Jeg er helt enig med deg, denne teksten er ment å være litt flåsete og uvøren. Sjekking og flørt trenger ikke å ha mye med hverandre å gjøre, men sjekking kan under de rette forholdene gå over i flørt. (:

Edun sa...

Festivalsjekkeren - har ofte en taktikk lik brølesjekkerens, men opptrer sjelden utenfor campingen på musikkfestivaler. Kan dukke fram fra ingensteds, syngende på en best of 80s-låt gjør han en slags dans rundt sin utkårede, hvorpå han prøver å gni skrittet sitt mot den utkåredes bein. Finnes også i store forsamlinger med kassegitar, syngende på "få sjååå på fetta di, æ veit du har ei". Da er tilnærmingsmetoden ofte "dØH!! DØH!! JA DUJJA!!". Mange festivalsjekkere holder til i småbyer i Nord-Trøndelag utenom festivalsesongen.

Sunniva sa...

No lo jeg høyt!