Alle kjenner gnurken, perifert i slekt med agurken. Gnurken skiller seg fra agurken på flere områder. Den har ikke det tiltalende, glatte, avlange utseendet agurken er velsignet med, ei heller den klare grønnfarven. Konsistensen er også ganske annerledes. Mens agurken gir tyggemotstand, og inneholder mye vann, som gjør den frisk og appetittelig, har gnurken en mer seig og slimaktig konsistens. I motsetning til agurken, som vi ikke kan kjenne annet enn en svak, frisk duft i fra, kan man på flere meters hold kjenne stanken fra gnurken. Av utseende kan gnurken i form likne en ingefærrot, mens fargen er grønn/brun med lange hår og prikker på. Gnurken ble oppdaget og tatt i bruk av en gal munk uten luktesans utenfor Paris i Frankrike, og har siden den gang vært en anerkjent del av det franske kjøkkenet. Ingen har spurt hvorfor. Men den er veldig sunn.
Gnurken har i de siste årene fått innpass på norske middagsbord, og der barn før ble påtvunget brokkoli og brekkbønner, må de nå spise gnurk. Noen har også prøvd å lage en salat av gnurken, såkalt gnurksalat, men gnurken har vist seg å ha en ødeleggende effekt på de andre grønnsakene. Gnurkene får de andre grønnsakene til å råtne på under en time. Andre forholdsregler man må ta i forbindelse med gnurken er at den kan gi et svært hissig utslett om den gnies mot huden. Dette skal være verst rundt kjønnsorganene. Gnurken er best fersk, eller, den smaker i alle fall ikke godt etter mer enn tre dager i kjøleskapet. Da blir den hard som stein, og du vil ødelegge tennene om du prøver å tygge den.
I enkelte ungdomsmiljøer er det vanlig å røyke gnurkplanten. Selv om rusen ikke skal være spesielt behagelig, er gnurkplanten svært vanedannende når den røykes. "Vegard" sier blant annet at "hvis du tørker bladene på gnurkeplanten og røyker dem, får du vondt i magen og hodepine,
4 kommentarer:
En skal passe seg for å lese dine bloggtekster på biblioteket, jeg lo høyt opptil flere ganger under gjennomlesingen. Vet ikke helt hva jeg likte best, Vegard, Sigrun - Aila (bare navnet gjør henne til en god kandidat) eller helsefriken mot slutten. Mer, mer, mer!
Ja denne gnurken er litt av en plante. Må si takk til Idun og Vegard som foret med litt inspirasjon(og heldigvis ikke gnurk).
Har du vurdert å skrive her?
http://uncyclopedia.org/wiki/Main_Page
Bare en tanke. hilsen ingrid
Jeg har faktisk skrevet på en lignende greie, men jeg tror de slettet den. :(
Legg inn en kommentar